Wat is steigerbuis?


We gebruikten twee verschillende 'soorten', welke beide in verschillende diameters verkrijgbaar zijn:

  • Verzinkte buis
  • Buis met zwarte poedercoating 


Verzinkte steigerbuis


Steigerbuizen zijn buizen van staal die zeer stevig zijn en welke bij ons in verscheidene diameters te verkrijgen zijn. De buizen zijn volbads verzonken.

De meest gebruikte diameter is 33,7mm, welke voor eigenlijk alle meubels zoals tafels, banken, kapstokken enz gebruikt wordt.
Voor de kapstokken, kleinere salontafels en accessoires wordt ook vaak een maat kleiner gebruik, in 26,9mm doorsnede. Ook voor handgrepen wordt dit standaard gebruikt.

Juist voor de hele grote tafels wordt ook af en toe een dikkere buis gekozen, om wat meer body te geven aan het onderstel. Er kan dan worden gekozen voor 48,3 mm.

Ook losse koppelingen zijn bij ons te verkrijgen.
We hebben de buizen en koppelingen in 26,9mm, 33,7mm en 48,3mm altijd op voorraad!

 

  • Poten

Standaard zijn de poten van de meubels en uiteindes van buizen altijd voorzien van een kunststof dop. Voor bijna alle meubels is er voor de poten ook te kiezen voor een ronde voetplaat of een klein, middel of groot wiel.

  • Voetplaat

Een voetplaat is een stalen ronde koppeling en zeer stevig, deze geeft het voordeel dat er onder vilt geplakt kan worden en de hoogte nog een kleine beetje verstelbaar is. Hierdoor zijn oneffenheden in de vloer goed op te vangen.

  • Wielen

We hebben diverse wielen, in 5cm, 7,5cm en 10cm doorsnede. Voor de meeste meubels worden 2 zwenkwielen met rem en 2 zwenkwielen zonder rem gebruikt.
De buitenrand van het zwenkwiel is voorzien van zacht rubber wat er voor zorgt dat er geen krassen op bijv. laminaat of parket achterblijven.

Verzinkte steigerbuis met dop  Verzinkte steigerbuis met voetplaat  Verzinkte steigerbuis met wiel


Buis met zwarte poedercoating


Dit zijn stalen buizen welke een zwarte poedercoating hebben gekregen en worden uitgehard in de oven. Deze coating laag is daardoor zeer hard en zal niet snel beschadigen.

De zwarte buizen en koppelingen geven de meubels een compleet andere uitstraling dan de verzinkte buis.

Het enige nadeel is de prijs. Doordat de buizen en koppelingen volledig gepoedercoat en uitgehard moeten worden in de oven zijn deze een stuk duurder dan de standaard verzinkte buizen en koppelingen.

Zwarte steigerbuis  Zwarte steigerbuis  Zwarte steigerbuisHoeves 3
5482 NL Schijndel 
Tel. +31 (0)6 41 639 538
info@hout-art.nl
K.v.K. 60702222